2015-10-23 14:14:48• hírek • Kocsis Zoltán

Az szégyellje magát, aki pályára küldi őket

A román női kosárlabda minden idők leggyengébb csapata - ha így megy tovább, erre a nem túl dicső címre pályázhat komoly eséllyel a Szatmárnémeti Városi Sportklub együttese, amely péntek kora délután újabb megsemmisítő vereséget szenvedett el: ezúttal 24-100-ra kapott ki a Targoviste ellen.

Viorica Gamalet tanítványainak mélyrepülését tökéletesen mutatja, hogy a második és a negyedik negyedben írd és mondd összesen 5 (!) pontot dobtak. Mi több, az első negyedet leszámítva egyszer sem jutottak 10 dobott pont fölé, a harmadikban is csak 8-ig. Ennek tükrében akár azt is mondhatnánk, a kamaszok jól kezdték a meccset, hisz 11 ponttal nyitottak az első játékrészben.

Az újabb vereség persze egyáltalán nem lepte meg az egyre kevesebb szurkolót, a csapat ugyanis a korábbi négy bajnokiját is elveszítette. A legszorosabb meccsen is 33 pontnyi előnnyel zárt az ellenfél (a Temesvár akkor 97-64-re nyert), de becsúszott már megszégyenítő, 77 pontos (!) zakó is a Sepsiszentgyörgy ellen (123-46).

Ezek után érthető, hogy a lányok önbizalma nem javul, így az eredmények sem lesznek valószínűleg jobbak. Szégyellnivalójuk azonban nem a csapatot alkotó kamaszoknak van. Amikor Böde Dánielt egy meccs előtt megkérdezték, izgul-e, a Ferencváros magyar válogatott csatára azt válaszolta, izguljon, aki őt pályára küldi. Szavait kölcsönvéve ebben az esetben azt mondhatjuk, szégyellje magát az, aki ezzel a kerettel nekivágott a bajnokságnak! Ne feledjük: Diana Moraru és Szmutku Renáta távozása után mindössze egy olyan játékos van a keretben, aki már betöltötte a 20. életévét: Cristina Badi.

A csapat legközelebb október 31-én, szombaton az Aradot látja vendégül.

Szatmárnémeti Városi Sportklub - Targoviste 24-100 (11-28, 3-26, 8-18, 2-28)
A VSK pontszerzői: Bianca Voica és Alexandra Chitanu 7-7 pont, Sonia Vilcinschi 4, Valentina Bolba, Denisa Balin és Racsan 2-2 pont

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: