2013-12-11 14:37:53• hírek • Kocsis Zoltán

Az óvoda udvaráról lopták el a fenyőfát

Évről-évre decemberben a fenyőfákkal való kereskedés jelenti az egyik első számú üzleti lehetőséget, ezért ilyenkor nagyon sok a visszaélés, lopás. De hogy az óvoda udvarából lopják el a karácsonyfának valót.... Hasonlóan meglepő annak az avaspataki fiatalembernek az esete, aki csak szálláshelyet keresett abban a házban, ahová betört - legalábbis állítása szerint.

A Lelében található óvoda egyik óvónője meglepve tapasztalhatta korán reggel, miközben álmosan és a hidegtől vacogva közelített munkahelye felé, hogy az udvarról hiányzik két fenyőt. A fákat ismeretlen tettesek kivágták és ellopták.

Az óvónő azonnal feljelentést tett a hadadi rendőrségen, a hatóság emberei pedig rövid nyomozás után elfogták a két gyanúsítottat, a 36 éves G. Tündét és a 25 éves G. Cipriant. A rendőrségnek sikerült visszaszerezniük az ellopott fenyőket is - más kérdés, hogy mit lehet kezdeni két kivágott fával.

Hasonlóan meglepő esetről számol be a Szatmár Megyei Rendőrség közleménye a megye másik végén, Avaspatakon. Itt egy helybéli férfi tett feljelentést, mondván, egy ismeretlen személy körvonalait látta lánya házában. Az ingatlan tulajdonosa ugyanis külföldön dolgozik és édesapjára bízta a ház felvigyázatát. A férfi este benézett a házba, hogy lássa, minden rendben van-e, ám ekkor egy személyt látott kiugrani az ablakon és elszaladni. A férfi alaposan meglepődött, amikor felmérte a házat és azt tapasztalta, hogy semmi sem hiányzik belőle.

A rendőrségnek rövid nyomozás után sikerült elfognia a 20 éves Dan C.-ét. A fiatalember elmondása szerint azonban ő nem lopni hatolt be a házba, csak valahol meg akarta húzni magát éjszakára. Magántulajdon megsértése miatt indul ellene büntetőjogi eljárás.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: