2020-07-08 08:26:58• hírek • Bede Emőke

Az ötven évnél idősebbek foglalkoztatására buzdít az AJOFM

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A 92/2020-asn sürgősségi kormányrendelet 3. cikkelyének értelmében azon munkáltatók, akik még ebben az évben a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt elbocsátott, 50-ik életévüket már betöltött személyeket alkalmaznak, támogatásban részesülnek – tájékoztatta híroldalunkat a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM).

Az AJOFM által küldött közleményből kiderül, hogy a fentebb említett rendelkezés azon 50 évnél idősebb munkavállalók újbóli alkalmazását hivatott elősegíteni, akiket a szükségállapot vagy vészhelyzet ideje alatt, a munkáltatót sújtó korlátozások, ideiglenes vagy végleges leállások okán bocsátottak el. A kormány ennek érdekében egy évig, havi folyósítással átvállalja az e kategóriába tartozó alkalmazottak fizetése felének fedezését, amennyiben az nem haladja meg a 2500 lejt.


Azonban ahhoz, hogy e lehetőséggel valóban élni lehessen, elengedhetetlen, hogy az ily módon állástalanná vált személy bejegyzett munkanélküli legyen, tehát a támogatást csak olyan újonnan alkalmazottak esetében lehet megigényelni, akiket korábban már regisztráltak az AJOFM adatbázisába. Ám nem csak az ötven év felettiek alkalmazását támogatná e formában a kormány, hanem azon 16 és 29 év közöttiekét is, akik úgyszintén szerepelnek az ügynökség adatbázisában. Számukra is egy éven át, havonta folyósítják a bér felét, amennyiben az nem lépi túl a 2500 lejes keretet.


Mindazonáltal fontos tudni, hogy a támogatást megigénylő munkáltatónak az utolsó havi kifizetés után még legalább 12 hónapig kötelezően foglalkoztatnia kell a szóban forgó alkalmazottakat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: