2009-08-19 14:45:01• hírek • Parajdi Andrea

Az ötlet marad, a megvalósítás tolódik

Az Aurel Popp Képzőművészeti Líceum „pirostéglás" épülete egy évig még biztosan tanintézményként funkcionál majd. Még nem tudni pontosan, hogy később mi lesz az ingatlan sorsa, ugyanis azt a tervet, hogy idősek otthonát hozzanak létre az épületben egyelőre még jegeli a Szatmári Református Egyházmegye.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Református Gimnázium jövő évben esedékes költözése kapcsán merült fel az az elképzelés, hogy az Aurel Popp Képzőművészeti Líceum is székhelyet válthatna. Az intézmény jelenleg a Láncos templom mellett elhelyezkedő, a Református Egyház tulajdonában lévő „pirostéglás" épületben, és a Zárda épületének egyik szárnyában működik. Amennyiben jövőre a Zárda épületét teljes egészében elfoglalja a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a kölcsey jelenlegi épületébe pedig berendezkedik a Református Gimnázium, akkor az Aurel Popp Képzőművészeti Líceum a Református Gimnázium és a mellette lévő egykori Speciális Iskola épületébe vonulhat át.

A megüresedő pirostéglás ingatlant pedig hasznosítani akarja a Református Egyház, mégpedig egy idősek otthonát hozna létre Szatmárnémeti központjában.

-Valóban tervbe vettük, hogy szociális célokra használjuk majd az épületet. Korábban egyeztetni is kezdtünk a részletekről, és a lehetséges pénzforrásokról, azonban úgy láttuk jobbnak a Szatmári Református Egyházmegye gazdasági bizottságának a napokban megtartott ülésén, hogy most a globális válság időszakában egy időre elnapoljuk az ötlet megvalósítását - tájékoztatott Korda Zoltán, a Királyhágómelléki Egyházkerület vezetőbizottságának elnöke.

Mint megtudtuk az Aurel Popp Képzőművészeti Líceum és a református egyház között az ingatlanra köttetett bérleti szerződés 2010. július 15-ig érvényes, majd a szerződés lejárta után tűzik ismét napirendre az otthon létesítésének kérdését.


Még nem lesz idősek otthona az Aurel Popp Képzőművészeti Líceum helyén.
Még nem lesz idősek otthona az Aurel Popp Képzőművészeti Líceum helyén


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: