2018-05-31 22:06:39• hírek • Közlemény

Az öt percről, nőkről és férfiakról a Lankadatlanulon

Gyakorlatias, érdekes és érzékletes előadással folytatódott a Lankadatlanul, azaz a Szatmárnémeti-Szigetlankai Református Egyházközség nyitott bibliaórája. Király Lajos nőkről és férfiakról a szólt hallgatóságnak.

Az ebben az évben elinduló, havonként jelentkező előadássorozat májusi epizódján, csütörtökön koraeste 6 órakor Rácz Ervin házigazda lelkész köszöntötte az egybegyűlteket, majd – megszokott módon – Papp  Krisztina és Csorvási Mihály vezették a közös éneklést.


Néhány bibliai alapvetés után Király Lajos esperes nőkről, férfiakról, asszonyokról, férjekről tartott életszagú előadást. A férfi az vadász, illetve a gyerekre, fészekre felügyelő ősképe ma is érzékelhető. A nő tizezer érzékenyebb, mint a férfi és kifinomultabb. Szó esett az agyfunkciók közti különbségekről, térbeli tájékozódásról, kommunikációról, normarendszerről, szerelemről. Az előadás végén az is kiderült, hogy az 5 perc az 5 perc: azaz a nőknél az 5 perc múlva kész vagyok ugyanaz, mint a férfiaknál az 5 perc múlva otthon vagyok.


„Homokba kell írni a szót, ami annyira fáj…” – énekelték válaszként az előadásra, hiszen a megbocsátás alapvető a házasságban, a hallgatóságon pedig érződött, hogy bizony itt róluk volt szó. A párok néha egymásra is tekintettek: na ugye?! – kifejezve. Néha pedig értetlenkedtek, mintha kérdeznék: hogy az esperes honnan tud róluk? Elsősorban onnan, hogy a Szentlélek dolgozott, munkálkodott ez alkalommal is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: