2008-09-22 22:59:32• hírek • Csenteri Judit

Az ösztöndíjak megkétszerezését kérik

Október 1-ig várnak még az egyetemisták. Amennyiben az Oktatási Minisztérium addig sem teljesíti elvárásaikat, sztrájkba lépnek – tudhatjuk meg az Egyetemisták Egyesületének képviselőjétől.

Az egyetemisták egyrészt ösztöndíjaik megkétszerezését, másrészt a lakhatási és utazási problémák megoldását kérik az Oktatási Minisztériumtól.

Az ösztöndíjakkal kapcsolatos kéréseik szerint egy-egy egyetemista havi 600 lejben kellene részesüljön, amennyiben tanulmányi eredményei megfelelnek az elvárásoknak. De mindemellett szeretnék, ha a minisztérium a lakhatási problémák megoldásába is beavatkozna, mégpedig úgy, hogy felszámolja a korrupciót a kollégiumokba való bejutások esetében. A Román Egyetemisták Egyesületének adatai szerint idén az állami egyetemek 40 ezer diákja, nem jut kollégiumi szálláshoz.

Amennyiben az Oktatási Minisztériumnak nem sikerül megoldani az egyetemisták problémáit, a diákok az államelnökhöz és a kormányfőhöz fordulnak majd, s ha ők sem találnak megoldást, sztrájkba lépnek. A minisztérium szerint azonban mindhárom problémára lehetetlen megoldást találni, hiszen irreálisak. Szerintük az egyesület nem ismeri a tanügyi törvényeket, s csupán fenyegetőznek ahelyett, hogy megpróbálnának az egyetemek rektoraival együtt megoldásokat keresni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: