2015-02-04 12:00:42• hírek • Kocsis Zoltán

Az oszlopok kiszedése miatt akadozik a forgalom a Hegyi úton

Szerda reggel kilenckor kezdte és legkésőbb szombatig kell befejeznie a nagybányai cégnek a Hegyi út elején lévő, az ősz folyamán használaton kívül helyezett betonoszlopok kiszedését. A munkálatok némi torlódást okoznak a forgalmas útszakasz közlekedésében.

A munkálatokat szerda reggel 9 órakor kezdte a nagybányai cég öt munkatársa. Elmondásuk szerint 15 óráig folytatják a munkát. Ezt követően oly mértékben megnő a forgalom a Hegyi (Octavian Goga) úton, hogy azt nem akarják tovább terhelni. Addig is, aki teheti, kerülje el a Hegyi út Burgya sarok és Kültelki református templom közötti szakaszát.

A munkavezető szerint összesen 15 oszlopot kell kiszedniük. Lekésőbb szombatig. Egy-egy oszlop eltávolítása szűk órát vesz igénybe. Előbb nagykalapáccsal esnek neki a betonoszlopnak, majd flexszel kell levágni a merevítő betonvasakat. Az egy tonnányi oszlopot ezt követően tudják csak a teherautóra emelni. Egy-egy ilyen oszlop összsúlya amúgy 1,2 tonna, ám közel két méternyi darabja a földben marad. Az eltávolított oszlopokat mellesleg kivonják a forgalomból - tulajdonosa, a polgármesteri hivatal eldönti majd, mi legyen a sorsuk.

A Hegyi út Burgya sarok és Kültelki református templom közötti szakaszának betonoszlopait a tavaly ősz során helyezték használaton kívülre. A rajtuk lévő vezetékeket ugyanez a nagybányai cég a föld alá vitte, a közvilágítást pedig ezentúl „csinosabb" fémoszlopok szolgálják. Minderre a munkára azért van szükség, mert a polgármesteri hivatal a jelenlegi háromról négysávosra szeretné bővíteni az érintett útszakaszt. Ennek érdekében megszüntetik a zöldövezetet az úttest két oldalán és a két méter széles járdából is lefaragnak fél-fél métert. A gyalogosok épsége érdekében a járdát biztonsági korlát választja majd el az úttesttől.

Az útszélesítésre azért van szüksége, hogy a Decabal-hídról balra fordulni vágyóknak csúcsidőben ne kelljen akár félórákat tölteni a kialakult dugóban.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: