2019-11-28 11:02:09• hírek • Bede Emőke

Gázrobbanás a Closca sugárúton: három emeleten már visszakapcsolták az áramot

Szerda délután nagy erejű gázrobbanás rázta meg az egyik Closca sugárúti tömbházat, melynek okán leállt a gáz- és az áramszolgáltatás is az épületben. Utóbbit csütörtök reggelre szinte teljes mértékben sikerült helyreállítani.

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint a Closca sugárút 74. szám alatt található épület harmadik emeletén történt a robbanás, melynek ereje akkora volt, hogy az érintett lakás ablakai keretestől repültek ki a helyükről. A helyszínre két habbal és vízzel oltó autó, és több SMURD rohammentő sietett ki. A hatóság által közölt információk alapján az incidensben ketten égési sérüléseket szereztek, két másik személyt pedig sokkos állapotban menekítettek ki. A sérülteket első körben a szatmári kórház sürgősségi osztályára szállították, viszont a 30 éves férfi és az ugyancsak 30 éves nő olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy tovább kellett küldeniük őket. Egyiket Temesvárra, a másikat Bukarestbe.


Az ISU közölte, 19 lakást érintett a robbanás, melyekből 25 személyt kellett evakuálni. A helyszíni vizsgálatok során feltárt jelek arra engednek következtetni, hogy a robbanásért egy gázszivárgás tehető felelőssé, ám azt, hogy a gázt pontosan milyen nyílt láng lobbantotta be, még nem sikerült megállapítani. Szerencsére az épület szerkezeti stabilitása nem gyengült meg a robbanás során, ennek köszönhetően a lakók visszatérhettek lakásaikba.


Darius Filip, Szatmár megyei prefektusa hivatalos Facebook-oldalán közölte, csütörtök reggel sikerült visszakapcsolni az áramot az első, a második és a negyedik emeleteken, de harmadik emelet áramellátásának visszaállításán még dolgoznak. Ezzel párhuzamosan a Delgaz Grid egyik csapata ellenőrizi a tömbház gázrendszerét is.


























Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: