2019-11-29 11:27:15• hírek • Bede Emőke

Az összefogás iskolapéldája volt az intézmények együttműködése

November 17-én, 15 óra 28 perckor arról értesítették a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget, hogy robbanás történt egy Closca sugárúti tömbház harmadik emeletén. Az incidens helyszínére két habbal és vízzel oltó autó, egy intenzív terápiás SMURD rohammentő, illetve a Szatmár Megyei Mentőszolgálat további két autója is kivonult.

A tűzoltók az épületben két, másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett személyt találtak, további két személy sokkos állapotba került, egy 16 éves fiú pedig megúszta kisebb vágásokkal. Az elsősegélynyújtást követően a tinédzser fiút, valamint a súlyosan megégett, 30 éves férfit és a hasonló állapotban levő 29 éves nőt a szatmári kórház sürgősségi osztályára szállították, utóbbiakat azonban sérüléseikre való tekintettel továbbszállították Bukarestbe, illetve Temesvárra.

 

Ezzel párhuzamosan megkezdték a lakóközösség ideiglenes evakuálást, melynek következtében 25 embernek kellett elhagynia otthonát. A helyzetfelmérést követően a tűzoltók visszaengedték a lakókat az épületbe: a nap végén 39-en a tömbházban, 16-an azonban rokonaiknál hajtották álomra a fejüket – summázta nemrégiben a nem mindennapi bevetést a katasztrófavédelem. Ami a robbanás okát illet, a szakemberek szerint a garzonlakásban egy szivárgás nyomán felgyülemlett a gáz, melyet aztán egy nyílt láng belobbantott. Hogy pontosan mekkkora az anyagi kár az épületben, annak felmérése jelenleg is zajlik.

 

A gázrobbanás azonban nem csak a katasztrófavédelmet mozgósította. „Szeretném megköszönni mindenkinek az katasztrófavédelemtől kezdve a további belügyminisztériumi szervekig, azaz köszönet illeti a csendőrséget és a rendőrséget is. Külön köszönet jár Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának, Kereskényi Gábor polgármesternek és Maskulik Csaba városmenedzsernek, amiért egész végig mellettünk voltak, támogattak mindennel, amire csak szükségünk volt annak érdekében, hogy a dolgok úgy menjenek, ahogyan a nagykönyvben meg van írva. Reméljük, többször nem történik ilyen jellegű esemény Szatmár megyében, de bátran mondhatom, hogy egy ilyen helyzetben így kell együttműködnie az állami intézményeknek” – értékelte Darius Filip prefektus az eseményeket egy pénteki eseményen.









Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: