2012-11-02 10:07:59• hírek • Póti Orsolya

Az ősökre emlékeznek a Fonó-Házban

E hónap első hétvégéje az ősökre emlékezés jegyében zajlik az Aranykapu Kulturális Egyesület Toldi utcai Fonó-Házában.

November 2-án, halottak napján 16.00 órától az I. és II. osztályosokat, 18.00 órától pedig a nagyobb gyerekeket várják az alkalomhoz illő kézműves foglakozásokkal az Aranykapu Kulturális Egyesület oktatói - tudtuk meg Nezezon Enikőtől, az egyesület vezetőjétől.

Az érdeklődő gyerekek ezúttal egy új gyertyakészítési technikával, a homokban való gyertyaöntéssel ismerkedhetnek meg. A foglalkozás során különböző formájú, hosszan égő gyertyák készülnek majd, melyek meggyújtásakor az ősökre emlékeznek. 

Szombat délelőtt 11.00 órától a legkisebbek újra az agyagozás örömeinek szentelhetik idejüket illetve a már korábban elkészített alkotásokat festhetik majd meg.

Ugyancsak szombaton, délután 16.00 órai kezdettel sor kerül a Házi Tündér Tanoda keretében szervezett második találkozóra, melynek alakuló "házi tündér tanonc" csapatába még lehet jelentkezni olyan, 8-9 évet betöltött ifjú hölgyeknek, akik szeretnék elsajátítani nagymamáink egykori konyhai és ház körüli fortélyait. A szombati foglalkozás keretében a leányok krumplilevest készítenek és amíg  fő a leves, addig kötényt varrnak.

Jelentkezni lehet az aranykapu.ke@freemail.hu emailcímen, vagy telefonon Takács Andreánál a 0741-182163-as, illetve Nezezon Enikőnél a 0744-687813-as telefonszámokon. A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a Toldi (Nicolae Iorga) utca 52 szám alatti Aranykapu Fonó-Házba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: