2016-11-13 13:22:05• hírek • Kocsis Zoltán

Lehullott az első hó, ez várható a következő napokban

Sokan meglepődhettek vasárnap kora reggel, amikor arra ébredtek, hogy vékony fehér hóréteg borítja a környéket, utakat, házakat, udvarokat Szatmár megyében. Bizony november 13-án lehullott az első hó az idei télen. Gondot azonban nem okozott - egyelőre.

Bihar, Arad és Temes mellett Szatmár az az erdélyi megye, ahol az Országos Meteorológiai Szolgálat nem bocsátott ki másodfokú hóviharriadót vasárnapra - teljes Belső-Erdéllyel és Székelyfölddel ellentétben. Vasárnap hajnalban azonban megyeszerte havazásra váltott a szombati esőzés. Sok helyen a havazást hófúvás és erősebb széllökések is kísérték. A levegő páratartalma 80%-ra emelkedett, helyenként 27 km/h-ás széllökéseket mértek.

Altfatter Tamás alprefektus megkeresésünkre elmondta, a némileg váratlanul jött havazás semmilyen gondot nem okozott Szatmár megyében. Sehol nem regisztráltak jelentősebb mennyiségű hóhullást, az utak is tisztán maradtak.

A Magyar Meteorológiai Hivatal előrejelzései szerint szerdáig az éjszakai -4 és a nappali +5 Celsius fok között váltakoznak majd a hőmérsékleti értékek. A hét első felében borús, felhős égre számíthatunk, de havazásra csak szerdán lehet ismét számítani. A hét végén, pénteken és szombaton leginkább eső várható.

Gyereknek öröm, autósoknak gond: aki még nem tette, ideje lecserélni a nyári gumikat téliekre. Saját magunk, környezetünk és pénztárcánk biztonsága érdekében. A Szatmár Megyei Rendőrség közleményében emlékeztet a téli abroncs, adott esetben a hólánc használatának kötelezettségére. Felhívja a figyelmet, hogy havas, csúszós úttesten megváltoznak a megengedett sebességhatárok is: lakott területen 30 km/h-ra, lakott területen kívül pedig 50 km/h-ra csökken a felső határ. A gyalogosokat arra kérik, mielőtt az úttestre lépnek, győződjenek meg róla, nem csúszik-e a burkolat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: