2019-08-19 09:20:42• hírek • Agerpres

Az ország minden pszichiátriai kórházában ellenőrzéseket fognak tartani

Az ország minden pszichiátriai kórházában ellenőrzéseket fog végezni az egészségügyi minisztérium, jelentette be hétfőn Sorina Pintea tárcavezető. 

'Ebben az ügyben befejeztük a vizsgálatot, az ellenőrzések azonban csak most kezdődnek, minden egyes pszichiátriai kórházat ellenőrizni fogunk az országban. Több aspektust is megvizsgálunk az ellenőrzések során, és kezdjük azokkal a kórházakkal, amelyeknél rendkívüli biztonsági intézkedések szükségesek' - idézi Pinteát az Agerpres hírügynökség.


A săpocai neuropszichiátriai kórház egyik páciense, egy 38 éves, alkoholelvonási tünetekkel beutalt férfi a szombatról vasárnapra virradó éjszaka folyamán egy infúziós állvánnyal komoly ütéseket mért a kórtermében fekvő páciensek fejére, majd a nők számára fenntartott kórterem betegeit is megtámadta. Négy páciens életét vesztette, további kilencen megsérültek. Ez utóbbiak közül az egyik belehalt sérüléseibe a vasárnap éjszaka a bukaresti Floreasca kórházban. A másik nyolc sérültet fővárosi kórházakban ápolják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: