2020-03-25 09:38:37• hírek • Szatmár.ro

Az ország gazdaságáért aggódnak a vállalkozók - kérések a miniszterelnökhöz

Mircea Cirt, az ATP Exodus ügyvezető igazgatója nyílt levélben sürgeti Ludovic Orban miniszterelnököt, tegyen minél hamarabb lépéseket annak érdekében, hogy a gazdasági helyzetet jó irányba terelje. Minden nap, amikor késlekedik ezzel, az országot egyre mélyebb gödörbe taszítja, véli a vállalkozó.

 

A vállalkozó elismerően beszél a koronavírus megfékezése érdekében tett lépésekről. Azt viszont nem érti, miért nem hoz hasonlóan határozott lépéseket a gazdaság védelme érdeklében.

 

A vállalat igazgatója javaslatokat is megfogalmaz, amivel véleménye szerint jó irányba fordíthatná a gazdaság helyzetét.  Javasolja például, a Magyarországon szinte azonnali hatállyal alkalmazott lépést, a lakossági és vállalati hitelek felfüggesztését lehetővé tevő jogi háttér kialakítását. Javaslata szerint az év végéig szükséges lenne felfüggeszteni a törlesztőrészleteket, és ugyanennyivel kitolni a futamidőt.  

 

Javasolja továbbá a helyi adók és illetékek felfüggesztését szintén az év végéig. Javaslata szerint továbbá, egy olyan fizetést kellene megállapítani minden állami alkalmazottnak, funkciótól függetlenül, amely nem haladja meg a nettó 5000 lejt, valamint minden speciális nyugdíj és béren felüli juttatás felfüggesztését is szorgalmazza, szintén december 31.ig. A vállalkozó szükségesnek látja minden állami organigramma restrukturálását, a költségek mielőbbi csökkentése érdekében.

 

Kéri továbbá Orban-t, hogy a kényszerszabadságok szabályozásának módosításával, tevékenységi területtől függetlenül, valamint az import termékek áfájának csökkentésével segítse a vállalatokat. 

A teljes bejegyzés az alábbiakban olvasható:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: