2017-12-02 09:51:17• hírek • Bede Emőke

Az ország egykori úszóbajnokai álltak szombaton rajtkőre Szatmárnémetiben

Szombaton Románia egykori úszóbajnokai töltötték meg a Select uszodát, hogy újra összemérjék erejüket. Természetesen barátságos összecsapásról van szó, hiszen a sportolók előtt közös cél lebegett: az úszást népszerűsíteni kicsik és nagyok körében.

Nem kisebb nevekről beszélhetünk itt, mint Carmen Bunaciu, Anca Patrascoiu, Stela Pura, Kraiter Josef, Botorcu Cristina, Cristina Stert, Delia Covaci, Ligia Medrea, Alina Hristov vagy Diana Pop. A vízi sportág kiválóságai vastaps közepette vonultak be az uszodába, ahol aztán sportklubonként mutatták be őket. Ezt követően több távon – 50, 100 és 200 méteren – és sokféle úszásnemben bizonyították tehetségüket.


Mint arról Márkos Tibor a helyszínen beszámolt, a sportklasszisok egy háromállomásos akciónak köszönhetően érkeztek Szatmárnémetibe. Ennek első lépcsője a november közepén megrendezésre került úszóverseny volt, melyre több mint százötven helyi gyerek nevezett be. A mai rendezvény az úszást népszerűsítő kampány második állomásaként jöhetett létre, majd ezt követi jövő hétvégén egy újabb verseny, melyre az ország több nagyvárosából várják majd azon ifjú tehetségeket, akik profi szinten űzik a sportágat.


Amint az elhangzott, a Select Sportklub szeretne hagyományt teremteni e rendezvények által, hiszen minden adott a városban ahhoz, hogy profi úszópalántákat neveljenek, akik a későbbiekben büszkén képviselhetik városunkat az országos és nemzetközi versenyeken.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: