2011-07-01 10:15:16• hírek • MTI

Barlangász-baleset

Megsérült egy magyar barlangkutató a romániai Bihar-hegységben lévő Pádis-fennsík egyik barlangjában, a hegyi mentők a segítségére siettek, hamarosan hozzálátnak a sérült felszínre hozatalához.

Az illetékes mentőszolgálattól származó információ szerint egy jelenleg Magyarországon élő barlangkutatóról van szó, aki magyar, román és kanadai állampolgársággal rendelkezik.

Pintér István, a Bihar megyei hegyi- és barlangi mentőszolgálat vezetője az MTI bukaresti irodájának telefonon elmondta: négy-öt fős barlangkutató csoport ment le a barlangba, egyik társukat azonban baleset érte, kificamodott a válla. Társai feljöttek a barlangból, hogy szóljanak a hegyi mentőknek, akik azonnal a helyszínre siettek.

A mentők orvosa leereszkedett a sebesülthöz, aki kétszáz méter mélyen várta a segítséget. Az orvos visszahelyezte a kificamodott testrészt, a barlangkutató már jó állapotban van, evett is, aludt is - mondta Pintér István.
Most újabb mentőcsoportot várnak a helyszínre, nem lesz könnyű felhozni a felszínre a barlangkutatót. A művelet azért lesz nehéz, mert a barlang rendkívül szűk, a mentésben részt vevő személyeket időnként váltani kell, fárasztó lesz a munkájuk - mondta Pintér István.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: