2008-04-12 10:58:56• hírek • Szatmar.ro

Az oroszoknak továbbra sem tetszik a NATO-bővítés

balujevskijOroszország lépéseket fog eszközölni, ha Ukrajna és Grúzia belépnek a NATO-ba.
Oroszország lépéseket fog tenni, amennyiben Ukrajna és Grúzia belépnek a NATO-ba - jelentette be az orosz vezérkari főnök.
 
"-Nem lesz változás az új elnök alatt. Medvegyev katonai kérdésekben is pont ugyanazt a vonalat fogja vinni, mint elődje, Putyin" - mondotta pénteken Balujevszkij orosz vezérkari főnök, japán kollegájának.
 
Egy magas rangú katona nem is nagyon mondhat mást, ő hivatalból konzervatív, de az általánosságoknál sokkal érdekesebb volt, hogy a tábornok ezúttal nem is titkolt fenyegetéseket fogalmazott meg Grúzia és Ukrajna esetleges NATO-tagságával kapcsolatban.
 
"-Oroszország egyértelműen lépéseket tesz érdekei védelmére a határok közvetlen közelében, de ezek nemcsak katonai intézkedések lesznek, hanem más jellegűek. is."
 
Hogy pontosan milyen jellegűek, azt nem részletezte, pedig a politikai elemzők és a világsajtó már napok óta azt találgatja, hogy mit jelentenek az orosz politikusok, például Lavrov külügyminiszter hasonló kijelentései, elsősorban Ukrajnával kapcsolatban.
 
Lavrov a héten azt mondta, hogy Oroszország mindent megfog tenni azért, hogy megakadályozza Ukrajna NATO-tagását, és azóta a duma volt szovjet térséggel foglalkozó bizottságának elnöke jelezte, amennyiben Ukrajna belépne az Atlanti Szövetségbe, Oroszország felülvizsgálhatja a Krim-félsziget státusát. Ez nyilvánvalóan területi követelést jelent, amire a kijevi külügyminisztérium azonnal jegyzékben kért magyarázatot.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: