2017-06-06 08:32:01• hírek • MTI

Az oroszok főként Amerikát és Ukrajnát tekintik ellenségnek

Az oroszok 69 százaléka ellenségnek tartja az Egyesült Államokat, felük pedig Ukrajnát is - derült ki a független Levada-központ által közölt közvélemény-kutatásából.

Az Egyesült Államokban ellenséget látó válaszadók tábora tíz év alatt csaknem megduplázódott. Az ellenségkép-toplista megosztott harmadik, negyedik és ötödik helyén Németország, Litvánia és Lettország áll egyaránt 24 százalékkal. Az Oroszországgal baráti államnak 46 százalék Fehéroroszországot, 39 százalék Kínát, 34 százalék Kazahsztánt, 15 százalék Szíriát, 14 százalék pedig Indiát látja.

A válaszadók 46 százaléka szerint Oroszország nemzetközileg elszigetelődött, de 53 százalékukat ez nem érdekli. 17 százalék szerint romlott, 21 százalék szerint viszont javult Moszkva és Washington viszonya. Az utóbbi érték tavaly májushoz képest 9 százalékpontos növekedést mutat. 54 százalék semmilyen változást nem észlelt a kétoldalú viszonyban.

Az EU-val kapcsolatban a megkérdezettek 14 százaléka érzett javulást, 21 százalék pedig rosszabbodást a kétoldalú kapcsolatokban, 53 százalék szerint pedig semmi sem változott. A felmérést a Jurij Levada Független Elemzőközpont május 19-22-én végezte el egy 1600 fős mintán, a statisztikai hibahatár 3,4 százalékpont.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: