2019-07-25 05:01:00• hírek • Blikk.hu

Az örökségével zsarolta meg egy álvégrehajtó Klapka György fiát

Több tízezer forinttal akarta átvágni egy álvégrehajtó ifjabb Klapka Györgyöt (55), a legendás üzletember, Klapka György (†88) fiát. Az örökös kis híján fizetett, olyan profi módon zsarolta meg egy szélhámos.

Ifjabb Klapka György dörzsölt, sokat megélt fickónak tartja magát, aki zsebében a pénzzel már fizetni indult, amikor gyanús lett neki, hogy csalóval van dolga.
 

– Hétfő délután kettőkor rejtett számról, egy létező végrehajtói iroda munkatársaként hívott fel a férfi, hogy két órám van átutalni az aznap lejárt 56 342 forintos tartozásomat – kezdte a Blikknek ifjabb Klapka György. 
 

– Megdöbbenve kérdeztem, hogy milyen tartozásról van szó. Közölte, hogy azt nem látja pontosan, és visszakérdezett, hogy meghalt-e a közelmúltban hozzátartozóm. Egyből az apámra gondoltam. A férfi szerint a temetésével kapcsolatos összeg, vagy az örökség után elmaradt illeték lehet a tartozás – mesélte az Aranyember legidősebb fia, aki elhitte, hogy lehet valamilyen feledésbe merült tartozás az örökség kapcsán. 

 

– Mivel a lakcímemet is tudta a végrehajtó, érdeklődtem, hogy miért nem értesítettek erről korábban levélben. Visszakérdezett: voltam-e mostanában sokat külföldön, mert három tértivevényes levelét nem vettem át. Erre tényleg megijedtem, különösen, mert a kocsiban voltam és a férfi erőszakoskodott, hogy azonnal üljek a számítógép elé, utaljam át a pénzt, különben négykor feltörik a lakásomat és lefoglalják, amit ott találnak – magyarázta a Klapka fiú, aki lázasan kereste a megoldást. 
 

– Mivel volt nálam bankkártya és készpénz is, mondtam a végrehajtónak, azonnal beviszem az irodájába a tartozást. Vagy küldje el e-mailben a bankszámlaszámot és átutalom egy útba eső bankból. Mindkettő ellen tiltakozott, és ragaszkodott, hogy telefonon diktálja a bankszámlaszámot és számítógépről utaljak azonnal – mondta az Aranyember örököse, akinek ekkor vált világossá, hogy egy csalóval van dolga. Amikor mondta a telefonálónak, hogy neki ez így gyanús, a szélhámos azonnal bontotta a vonalat és azóta sem jelentkezett. Hazaérve pedig látta, hogy a lakását sem törték fel.  


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: