2017-12-11 12:39:15• hírek • Kocsis Zoltán

Az örök városba vezet a FCSB európai útja

Rangadók sorával indul majd az európai kupatavasz az Európa Ligában is, a legjobb 32 csapat között pedig egy román is szerepel: a FCSB.


A bukaresti gárda második lett csoportjában úgy, hogy az utolsó fordulóban hazai pályán kikapott a svájci Lugano ellen. Győzelem – és csoportelsőség esetén – a szerb Partizan Belgárd lett volna az ellenfele, így viszont az olasz Lazio lesz.

A két csapat még soha nem találkozott egymással. A Lazio meccselt már a Dinamóval és a Vasui-jal, egyszer sem kapott ki. A FCSB 15 alkalommal csapott össze olasz együttesekkel, de mindössze öt döntetlenre futotta erejéből - és mindössze egyetlen találkozón tudott gólt szerezni. Igaz, akkor hármat rámolt be a Napoli kapujába.

 
Ami a magyar érdekeltségű csapatokat illeti, a Gulácsi Péterrel a kapujában felálló Lipcsére pokoli feledat vár a Napoli ellen. Kádár Tamás és a Dinamo Kijev az AEK Athénnal meccselhet majd, Kleinheiszler László és az Asztana a Sporting ellen készülhet.
 
Ami a rangadókat illeti, a Borussia Dortmund - Atalanta, a Lyon - Villarreal, a Nice - Lokomotiv Moszkva, a Szpartak Moszkva - Athletic Bilbao és persze a Napoli - Lipcse igazán kiélezett csatákat ígér. A sorozat meglepetéscsapata, a hat éve még a svéd negyedik osztályban szereplő Östersund az Arsenal orra alá igyekszik majd borsot törni, míg a hétszeres BEK/BL-győztes Milan útjába Cosmin Moti és Claudiu Keserü bolgár Ludogorec Razgradja vár. 

Íme az EL 16-os döntőjének párosítása:
Borussia Dortmund – Atalanta
Nice – Lokomotiv Moszkva
Köbenhavn – Atletico Madrid
Szpartak Moszkva – Athletic Bilbao
AEK Athén – Dinamo Kijev
Celtic Glasgow – Zenit Szentpétervár
Napoli – Lipcse
Crvena Zvezda – CSZKA Moszkva
Olympique Lyon – Villarreal
Real Sociedad – Salzburg
Partizan Belgrád – Viktoria Plzen
FCSB – Lazio
Ludogorec Razgrad – Milan
Aztana – Sporting Lisszabon
Österlund - Arsenal
Marseille - Braga
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: