2018-02-08 10:34:26• hírek • Bede Emőke

Az online világ veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

Fotó: satu-mare.ro
Fotó: satu-mare.ro

A Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai ebben az évben is folytatják a különféle preventív akciók szrvezését, melyeknek a legfőbb célcsoportja a fiatalság.

Legutóbbi alkalommal az Alter Ego gyermekotthonba látogattak el a rendőrség emberei, ahol 37 gyermeknek tartottak beszámolót az online világ rejtette veszélyekről. Az interaktív előadást konkrét, a mindennapi életből merített példákkal indították, majd innen jutottak el a következtetésre: az internetet csak kellő odafigyeléssel és óvatossággal lehet használni.
 

Az Alter Ego gyermekotthon 2017-ben 40 hátrányos helyzetben levő gyermeknek nyújtott segítséget. Számtalan személyiségfejlesztő és informáló tevékenységet szerveztek nekik, illetve szüleiknek. Ezeknek fő témái a következők voltak: személyiségépítés, a számítógép veszélyei, negatív érzelmek feldolgozása, iskolai és szakmai orientáció.
 

2018-ban is hasonló célokat tűzött ki maga elé az Alter Ego. A gyermekotthon továbbra is szeretné segíteni a gyermekek családba és társadalomba való beilleszkedését, az iskola- és szakmaválasztást, összességében a hátrányos helyzetből való kilépést.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: