2018-02-12 14:11:28• hírek • Bede Emőke

Az önkormányzat is megszavazta: a Megyei Tanácshoz kerül a filharmónia

Hétfő délután rendkívüli ülésre hívták össze a tanácstagokat. A Helyi Tanács első napirendi pontként a Dinu Lipatti Filharmónia Megyei Tanácsnak való átadásáról egyeztetett.

A tanácstagok egyöntetű véleménnyel voltak a kérdést illetően: mindenki a határozattervezet jóváhagyása mellett emelte voksa kezét. Ennek értelmében a filharmónia ezután a Szatmár Megyei Tanács alintézménye lesz, ám az épülete továbbra is Szatmárnémeti tulajdonában marad majd. A filharmónia a hétfői döntést követő maximum 30 napon belül átkerül a Megyei Tanács hatáskörébe.
 

A kulturális intézmény nyolc évvel ezelőtt került a helyi önkormányzat szárnyai alá, mivel egy akkori sürgősségi kormányrendelet értelmében a közigazgatási posztokat befagyasztották, így a Megyei Tanács keretébe már nem fértek bele a filharmónia alkalmazottai. Ennek a műveletnek természetesen az is alapfeltétele volt, hogy a Megyei Tanács beszáll az intézmény költségeinek fedezésébe.
 

A Szatmár Megyei Tanács és az önkormányzat döntése értelmében azonban ebben az évben újra visszatér a kezdeti állapot: a filharmónia ismét a megyéhez tartozik majd. Fátyol Rudolf, az intézmény vezetője a Szatmár.ro kérdésére elmondta, örül a döntésnek, hiszen a filharmónia és a zenekar nem csak Szatmárnémetinek, hanem az egész megyének szeretne játszani. Mi sem tanusítja ezt jobban, mint hogy már több Szatmmár megyei városba is meghívták játszani őket, a kéréseknek pedig a legnagyobb örömmel tesznek eleget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: