2008-04-14 15:32:08• hírek • István Löchli

Az önkéntességre buzdítanak

 Hétfőn kezdődtek el az Önkéntes Mozgalom Országos Hete rendezvényei Szatmárnémetiben.

Évről évre a civil és karitatív szervezetek megünneplik az önkéntesek hetét, ezen belül pedig azokat az embereket, akik időt nem kímélve térítésmentesen dolgoznak embertársaikért.

"Itt az idő, hogy mások legyünk! A nemes cselekedetek nem pénzért történnek"  ezzel a jelszóval hirdették meg országszerte az önkéntesek hetét, melynek fő célkitűzése, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen nagy szükség van a munkájukra.

Megyénkben is több programmal készültek a karitatív és civil szervezetek, köztük a Szatmárnémeti Caritas. is Az egyesület eseményeinek fő pontja a pénteken megtartandó önkéntesek bálja lesz, melyre a legaktívabb önkéntesek kapnak majd meghívást.

Amint azt Fazekas Csilla, a Caritas szervezet sajtószóvivője elmondta, egyre több az önkéntes Szatmárnémetiben. A tavalyi évben 433 fiatal dolgozott a szervezetnél, a megyénkben pedig összesen 514 önkéntes tevékenykedik. Mivel erre a munkára mindig nagy szükség van, jó lenne, ha még többen csatlakoznának, ezért a Caritas a hét folyamán több toborzó akciót fog szervezni megyebeli tanintézetekében. „Az önkéntes munka nemcsak a szervezetek, hanem a fiatalok számára is fontos, hiszen ez a tevékenység egy hasznos időtöltés, sokat tanulhatnak belőle, valamint ez által hozzájárulhatnak a közösség fejlődéséhez” - mondta Fazekas Csilla sajtószóvivő.

Akik csatlakozni szeretnének az önkéntes csoportokhoz, megtehetik a Szatmárnémeti Caritas szervezetnél, vagy pedig a Szatmárnémeti Szociális Központ székhelyén, az Ilişeşti sétányon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: