2013-12-06 09:25:07• hírek • Szatmár.ro

Az önkéntesek világnapját ünnepelte a Caritas

A szatmárnémeti Szent Pál Központban tartott műsorral ünnepelték az önkénteseket, önkéntességet.

Az ENSZ Közgyűlése 1985. december 17-én foglalta határozatba az önkéntesek nemzetközi napjának megtartását, majd a világszervezet 2002. november 26-án újabb közgyűlési határozattal szólította fel a kormányokat, hogy támogassák az önkéntességet, a gazdasági és társadalmi fellendülés stratégiai eszközét.

A világnapot december 5-én tartják, s nem történik ez másképp már évek óta Szatmárnémetiben sem. A Caritas által működtetett Szent Pál Központban csütörtök este kulturális műsorral, teával és süteménnyel ünnepelték meg a világnapot.

Löchli Tünde Terézia köszöntötte elsőként az egybegyűlteket, reményét fejezve ki, hogy tovább fog nőni az önkéntesek száma Szatmárnémetiben. Ámik Mariannától, az Önkéntes-központ koordinátorától megtudtuk: a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezethez 1120 személy iratkozott be eddig önkéntesnek, az év folyamán pedig közel 450 személy vett részt a különböző rendezvényeken vagy programokban.

Az ünnepség vidám műsorral zárult, amelyen felléptek atöbek között a 10-es Számú Általános Iskola diákjai, a Germekek Palotájának néptáncosai és a Reménység Központ idősei is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: