2018-07-02 10:22:45• hírek • Közlemény

Az önismeret táborai lesznek

A csoportvezetők próbatábora zajlott június 25. és 29. között a nagyszokondi Szent Ignác lelkigyakorlatos központban.

"Benned telik kedvem" (Mk 1,11) mottóval tartják idén a nagyszokondi táborokat, amelyekre a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye plébániáiról várják a kikapcsolódni, töltekezni, hitükben és közösségi érzésükben növekedni vágyó gyerekeket. Idén ugyanakkor önmagukról is sokat tanulhatnak majd a résztvevők, hiszen a táborok témája az önismeret lesz, s ezt több oldalról is megközelítik majd: mindenki megvizsgálja önmagát, viselkedését, személyiségét, majd megtudja, milyennek látják őt társai, felebarátai, és azon is elelmélkednek, vajon milyennek látja őket Isten?


Augusztus első hetétől szeptember első hetéig, öt turnusban tartanak majd a táborok, amelyekre több száz gyereket várnak. A nagyszámú résztvevőhöz nagyszámú csoportvezetőre van szükség, akik éjjel-nappal a gyerekek mellett lesznek, levezetik a különböző programokat, játékokat, beszélgetéseket. Ezért az ifjúsági csoportvezetők képzése mindig fontos részét adja a táborok előkészítésének. Az egyházmegyei ifjúsági iroda referensei már az április-eleji, tavaszi csoportvezető-képzőn megtervezték - a csoportvezetőkkel közösen - a nagyszokondi táborok programját, június 25-e és 29-e között pedig közösen el is próbálták egy tábor egy hetét.


Ebben volt ima, ének, csoporthimnusz-tanulás, torna, méta, játék, kézműves műhelyfoglalkozás, kalandtúra és dramatizálás is. A táborok a személyiségfejlesztésre és az önismeretre nagy hangsúlyt fektetnek, a beszélgetések levezetése pedig külön tudást igényel - ezt is igyekeztek a csoportvezetőknek átadni a hét során. De sok meg nem említett, izgalmas játék, próba és szórakoztató programpont várja majd a táborlakókat, akik remélhetőleg idén is felejthetetlen élményekkel térnek majd haza. Jelentkezni már most lehet az egyházmegye plébániáin.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: