2011-07-05 11:35:56• hírek • Póti Orsolya

Az olvasás balzsam a lelkünk számára

Az olvasás fontosságáról és a könyvtárlátogatás értelméről beszéltek július 5-én a Szatmár Megyei Könyvtár munkatársai a „Reménység Központban", majd a „Paloma" idősklubban.

Ezúttal az idősebb generációhoz fordult a Szatmár Megyei Könyvtár: az olvasás fontosságáról, a könyvtárlátogatás értelméről tartottak előadást „Az olvasás balzsam a lelkünk számára" című kollokvium keretében. Az első bemutatóra a Szatmárnémeti Caritas Segélyszervezet által működtetett „Reménység Központban" került sor kedden, a délelőtti órákban. A Megyei Könyvtár munkatársai az idősklub tagjainak tartottak előadást arról, hogy miért fontos idős korban is könyvet olvasni és könyvtárt látogatni

Pop Terezia könyvtáros szerint, az olvasás fiatalítja a lelket, ébren tartja elménket és az időskori memória karbantartásának egyik eszköze. Mindemellett fontos, hogy a gyerekek, az unokák lássák olvasni nagyszüleiket, hiszen ezáltal követhetik példájukat. A könyv értékét és fontosságát a társadalom elismeri, azonban ez az elismerés inkább csak elvekben ölt testet, hiszen egyre kevesebben vesznek kezükbe bármilyen olvasmányt a vizuális tömegkultúra - internet, film - fejlődése miatt.

A kollokvium keretében a könyvtár szolgáltatásai mellett, megismertették a résztvevőkkel a „Biblionet - világ a könyvtárban" elnevezésű programot is, amely hamarosan a könyvtárlátogatók rendelkezésére áll, és egy átfogó könyvkiállítással is kedveskedtek a jelenlevőknek.




A könyvtárba próbálják vonzani az idősebb generációt is
A könyvtárba próbálják vonzani az idősebb generációt is


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: