2018-02-06 10:13:34• hírek • Agerpres.ro

Az oltástörvény prioritás kellene, hogy legyen Románia számára

Sorina Pintea szerint az oltástörvénynek prioritásnak kell lennie és szükség van egy, az oltásokat népszerűsítő kampányra.

"Elmondhatom, hogy az egészségügyi minisztérium kezdeményezett egy kanyaróellenes oltáskampányt, és havonta 20.000 szülő tagadja meg, hogy beoltsák gyermekét. (...) Szerintem ebben a helyzetben az oltástörvénynek prioritásnak kell lennie számunkra. Azt hiszem nem voltak kellően agresszívek ezek a kampányok ahhoz, hogy meggyőzhessük a szülőket az oltások jótékony hatásairól. Ilyen feltételek mellett nem lehet saját megítélés alapján önteni, amikor a gyerek egészségéről van szó és ezt nagy felelősséggel mondom. Egy nyílt beszélgetésre van szükség és egy oltásokat népszerűsítő kampányra. (...) A törvény a parlament előtt van, a képviselőházban" - nyilatkozta hétfő este az Antena 3 televízió műsorában Sorina Pintea egészségügyi miniszter.


Az influenza elleni oltásokkal kapcsolatban a miniszter elmondta, országszerte jutott a vakcinából, azonban az emberek nem akarják beoltatni magukat, annak ellenére, hogy többször hangsúlyozták a védettség fontosságát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: