2012-05-03 13:01:57• hírek • MTI

Az olaszok online fékezik meg a költségvetési pazarlást

Mario Monti
Mario Monti
A kormány honlapja szerint az alig egy napos kampány alatt beérkezett többszáz jelzés a kezdeményezés sikerét bizonyítja.

Az olasz lakosság segítségét kérte a Monti-kormány a költségvetési megtakarításhoz. Bárki online jelezheti az általa észrevett közigazgatási pazarlást.

Lakossági kampányt indított a Monti-kormány a hat hónappal ezelőtt indított takarékossági program további megerősítésére. 

A közigazgatási intézmények kiadásainak ellenőrzésére kinevezett Enrico Bondi kormánybiztos mellett a miniszterelnök bejelentette, hogy ugyanebben a munkában az olaszok együttműködését is várják. Ha bárki a közpénzek pazarlását tapasztalja, ezt a miniszterelnöki hivatal honlapján jelezheti az itt található online űrlap kitöltésével. A bejelentés nem névtelen, a szabálytalanságot jelző személynek meg kell adni nevét és lakóhelyét is. A kormány minden emailre választ ígért.

"A kormány munkáját segíti, ha a lakosság is részt vesz a felesleges kiadások felkutatásában" - hangoztatta Mario Monti kormányfő. Hozzátette, nem csak konkrét esetek jelzését, javaslatokat is várnak arra, miként lehetne tovább csökkenteni vagy elkerülni a költségvetési kiadásokat.

Monti szerint a kormány már példát mutatott: a miniszterelnöki hivatal november óta több mint húsz milliárd eurót takarított meg létszámcsökkentéssel, külső tanácsadók alkalmazása nélkül, a kormányutak és a szolgálati gépjárművek használatának visszaszorításával.

Abszurdnak nevezte a "lakosság ingyenes dolgoztatását" Susanna Camusso, a CGIL, a legnagyobb olasz szakszervezet főtikára. A pártok is fenntartással fogadták a "lakossági szakértőket kereső szakértői kormány" kezdeményezését. A sajtó szerint Monti feljelentésáradatot indított el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: