2018-03-13 08:15:01• hírek • Bede Emőke

Az olasz maffia egykori bérgyilkosát fogták el a petei határátkelőnél

Szombat délután gördült be az a Citroen a petei határátkelőhöz, melyben S.C. ült. Hivatalos dokumentumainak ellenőrzése azonnal rávilágított, hogy a férfi ellen európai elfogatóparancs van érvényben.

A parancsot Olaszországban adták ki, ugyanis a férfi tagja volt az N’dragheta néven ismert calabriai maffia kivégzőosztagának, melyet összesen négy ember meggyilkolásával vádolnak a hatóságok. Hármat rendelésre végeztek ki, egyet pedig „véletlenül” lőtt agyon a határőrök által elfogott S. C. Minderre azért volt szükség, hogy a maffia egy újabb városban is terjeszkedhessen.
 

A merényleteket követően a maffián belül kapitányi rangig jutó férfi felszívódott, ám ez nem akadályozta meg az olasz ítélőszéket abban, hogy távollétében 14 év börtönre ítéljék elkövetett tettei miatt. S. C. Romániában bukkant fel újra még 2011-ben, ahol nevet változtatott és megnősült, voltaképp teljesen új életet kezdett. Pechére azonban újra konfliktusba került a hatóságokkal, melynek következtében börtönbe került. Egyetlen kérése az volt, hogy ne adják ki Olaszországnak, ugyanis több halálos fenyegetést is kapott a maffiától. Végül a Romániában elkövetett bűneiért néhány évet egy helyi börtönben töltött.
 

Hogy most mi céllal és hova utazott volna, azt egyelőre nem tudni. Annyi azonban bizonyos, hogy az ellenőrző rendszeren nem csúszott át, azonnal kiderült, hogy az olasz hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs van ellene érvényben. A határőrök feltartóztatták az egykori bérgyilkost, majd átadták a férfit a kiérkező rendőregységnek, akik megtették a szükséges lépéseket az ügyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: