2009-09-17 15:56:12• hírek • Ferenczi Noémi

Igényelhető a támogatás

Lehet kérvényezni az idei fűtéstámogatást. Tavaly körülbelül 15 ezren fordultak fűtéstámogatásért a Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) munkatársaihoz.

A helyi tanács határozatának értelmében, idén szigorították a fűtéstámogatás feltételeit, ugyanis számos visszaélés történt. Sok olyan személy kért és kapott támogatást akinek semmilyen fűtésre alkalmas berendezése nem volt.

A fűtéspótlék, csak úgy mint tavaly azoknak jár, akik családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 615 lejt. A támogatás megszerzéséhez az idei évtől lakástulajdonosi vagy albérlői státus igazolására is szükség van adás-vételi vagy bérleti szerződés, illetve a telekkönyvi kivonat másolata által. Szükséges továbbá egy másolat a családtagok személyi igazolványairól, kiskorúak esetében pedig a születési bizonyítvány másolatáról, kell egy jövedelemigazolás, adott esetben nyugdíjszelvény vagy munkanélküli segélyt igazoló okmány. Azok az igénylők akik nem rendelkeznek jövedelemmel egy közpénzügyi igazgatóság által kiadott igazolást kell leadniuk. Gázzal fűtők igénylése esetén egy gázszámla-másolatot is kérnének, mely tartalmazza az adott fogyasztó szolgáltatóval kötött szerződésének kódját.

A SPAS munkatársai arra kérnek minden igénylőt, hogy a valódi adatokkal töltsék ki a kérvényeket. Az adatok hitelességét egy bizottság fogja ellenőrizni. Azok a személyek, akik hamis adatokat közöltek a támogatás megszerzése érdekében, a teljes kapott összeget vissza kell majd fizetniük.

A kérvényeket a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szociális osztályán lehet leadni, az Ilişeşti utca 4. szám alatt, minden hétköznapon 9-15 óra között.

A tavalyi évben a fűtéstámogatás összege a jövedelem függvényében változott, a kiutalt minimális összeg 19, a maximális pedig 262 lej volt. A megítélt összeget havonta, novembertől március végéig kapják a jogosultak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: