2020-05-11 17:42:29• hírek • Agerpres

Az oktatási-, illetve az egészségügyi miniszter közös rendelete alapján szervezhetik a diákok záróvizsgáit

Az oktatási, illetve az egészségügyi miniszter közös rendelete és az országos vészhelyzeti bizottság határozata alapján szervezhetik meg az iskolák az országos vizsgákat – közölte a miniszterelnöki kancellária vezetője. Ionel Dancă a szükségállapotot felváltó vészhelyzet szabályait tartalmazó törvénytervezetet ismertette.

Dancă hangsúlyozta, a közoktatásban továbbra is online folyik a tanítás, "azokban az esetekben pedig, amikor erre nincs mód, a hatóságoknak kötelességük biztosítani a szükséges felszereléseket azon tanulók számára, akiknek nincs hozzáférésük a technológiához". Az országos vizsgák előkészítése az országos vészhelyzeti bizottság határozatai, valamint az oktatási és egészségügyi miniszter közös rendelete alapján történik - áll még a tervezetben.

Az edzőtáborok, edzések és sportversenyek szervezését a sport-, valamint az egészségügyi miniszter közös rendeletével szabályozzák, az országos vészhelyzeti bizottság határozatai alapján.

A múzeumok, könyvtárak, mozik, filmstúdiók és más kulturális intézmények tevékenységének feltételeit szintén a szakminiszter és az egészségügyi miniszter közös rendeletében szabják meg, az országos vészhelyzeti bizottság határozatainak figyelembevételével - áll még a kormány által elfogadott törvénytervezetben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: