2009-06-06 17:15:37• hírek • Ferenczi Noémi

Nyílt nap a Hám János óvodában

Először szerveztek nyílt napot a Hám János óvodában. A rendezvényen aktívan részt vettek a szülők is. A nyílt napok bevételét az óvoda játszóterének rendbetételére fogják fordítani.

Szombaton nem csak a gyerekek, hanem a szülők is mentek óvodába, ugyanis nyílt napot szervezett a Hám János óvoda közössége, melybe aktívan bevonták a szülőket is. A rendezvény nem csak a közös kikapcsolódásról, a kapcsolatépítésről szólt, hanem a jótékonykodásról is. A nyílt napon strudlit és lángost lehetett vásárolni, a bevételt pedig az óvoda játszóterének rendbetételére fogják fordítani. Ezen kívül urnákat is kihelyeztek, így aki csak tehette átadhatta adományát. A játszótér rendbetételének költségeiből a Német Demokrata Fórum is kikívánja venni a részét, ugyanis azt ígérték, hogy a szombati napon begyűlt pénzzel azonos összeggel ők is hozzájárulnak a közérdekű akcióhoz.

A borús idő miatt szinte az összes tevékenység az épületben zajlott. Volt arcfestés, kézműves foglalkozás és ügyességi verseny is a kicsik számára. A délutáni órákban a résztvevők mégis kimerészkedtek az udvarra, ahol néptáncbemutatókat kísérhette figyelemmel. Ezen a napon került sor a különböző csoportok kertjeinek díjazására. Ezeket a kis virágoskerteket nap mint nap hetek óta ápolják a gyerekek. A zsűri minden kertet megcsodált illetve jutalmazott. Ádámkó István, a Hám János Iskolaközpont igazgatója elmondta, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a nyílt napot.

A Hám János óvodában jelenleg négy német és három magyar csoport működik, a tervek szerint, azonban ősztől bővülni fog a létszám még egy magyar csoporttal.


A rendezvéyn során mindenki hagyományos magyar és német ételeket fogyasztott
A rendezvényen mindenki hagyományos magyar és német ételeket fogyasztott: lángost és strudlit



A zsűri minden óvodai csoport kertjét jutalmazta
A zsűri minden óvodai csoport kertjét jutalmazta



Néptánccal készültek az óvodások
Néptánccal készültek az óvodások

Kézműves foglalkozásokon vettek részt a gyerekek
Kézműves foglalkozásokon vettek részt a gyerekek


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: