2013-09-01 14:49:16• hírek • Póti Orsolya

Az odaadással és hittel végzett munka meghozta a gyümölcsét

Istentisztelet keretében adtak hálát szeptember elsején a Németi templomban azért, hogy megköszönjék azt a sok segítséget, amit az elmúlt nyolc év munkálatai során kaptak. A gyülekezet ez alkalomból Csűry István református püspök ünnepi igehirdetését hallgathatta.

Az elmúlt nyolc évben számos felújítási és építkezési munkálat zajlott a Szatmár-Németi Református Egyházközségben. A munkálatok nagy része befejeződött, ezért az egyházközség úgy érezte, eljött az ideje annak, hogy egy hálaadó istentisztelet keretében köszönje meg a sok támogatást.

A szeptember elsején 10 órától kezdődő ünnepi istentiszteletre a hívek mellett meghívták a szatmári egyházközségek lelkipásztorait, az igei szolgálatot pedig Csűry István, Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke végezte.

Az igehirdetést követően Sipos Miklós lelkipásztor köszöntötte a meghívottakat, a püspökön kívül Korda Zoltánt, a Szatmár-Láncos Egyházközség lelkipásztorát, Higyed Jánost, a Szatmár-Kültelek egyházközség lelkipásztorát, Bogya-Kis Máriát, a Szamosnegyedi Gyülekezet lelkipásztorát, továbbá Tőkés Zoltán csengeri lelkipásztort, Kiss József szatmárpálfalvai lelkipásztort és nem utolsó sorban Pallai Béla címzetes görög-katolikus esperes urat.

A rendezvényen jelen volt Erdei D. István képviselő, Kereskényi Gábor parlamenti képviselő és Pataki Csaba szenátor is, akiket külön köszöntött a lelkipásztor.

Sipos Miklós felidézte azt, hogy mi adta az okot az ünneplésre. „Nyolc esztendő terjedelmes útszakaszról emlékeztünk ma meg, és emlékezetemben röviden felelevenítem az elmúlt nyolc évet. 2005-ben kezdődött a lelkészi lakás és a parókia felújítása, ahol gyermekmegőrzőt és vendégszobát alakítottunk ki. Befejeződött a gyülekezeti terem és a segédlelkész-lakás építése, megtörtént a gyülekezeti terem tetőszerkezetének beépítése, az ifjúsági központ és a vendégszobák kialakítása, a templom belső és külső generális felújítása, az orgona felújítása, az új toronyóra elhelyezése, a Magyar utcai temető ravatalozójának felújítása,  valamint a harangmeghajtó szerkezet cseréje" - mondta el a lelkipásztor, aki kifejtette azt is, hogy most nem magukat ünneplik, hanem hálát adnak az örökkévaló Istennek.

A lelkipásztor köszöntőbeszéde után Varga Attila kerületi főgondnok és a gyülekezet presbitere mondott hálát az Úrnak. „A munka, az értelemmel, odaadással és hittel végzett munka meghozza a maga gyümölcsét. Úgy gondolom a lelkésznek a maga hivatásán kívül még számos más dologhoz is értenie kell, hiszen a lelkész építő, építkező ember, olykor a szó legszorosabb értelmében" - mondta el Varga, aki ugyanakkor azt is kifejtette, hogy a Szatmár-Németi Egyházközség egy feladatvállaló egyházközség, és a nagy munka által nemcsak az adott épület újult meg, hanem sokkal többről van szó: a gyülekezet élete is megújult.

A főgondnok beszéde után Bence-Nagy Ilona szavalatára került sor, majd a püspök köszöntőbeszédét hallgathatta meg a gyülekezet. Ezt követően Méhes Kati színművésznő szavalatára került sor, majd Pallai Béla köszöntőbeszédét követhették figyelemmel a résztvevők. Az ünnepi istentiszteletet Alföldi-Lakatos Tibor orgonajátéka zárta, végezetül pedig a Himnusz közös eléneklésére került sor.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: