2011-09-14 11:02:38• hírek • Szatmár.ro

Az izzadásgátlót éjszaka kell használni

Az igényes és ápolt megjelenés mindenkitől megkívánja, hogy friss és illatos legyen.

Az alapvető higiéniai szokásokon kívül szinte minden férfi használ izzadásgátlót vagyis antiperszpiránst. A reklámok is folyamatosan azzal bombázzák a köztudatot, hogy tusolást/fürdést követően azonnal valamilyen izzadásgátlót kell használni. Kutatóknak azonban sikerült igazolniuk, hogy az eddigi helyesnek hitt eljárás egyáltalán nem hatékony. Dermatológusok szerint az izzadásgátlót lefekvés előtt, éjszaka kell felvinni, igen vékony rétegben. Ez a megállapítás dezodorokra nem vonatkozik, kizárólag az izzadásgátlókra érvényes.

A hónalj alatt apokrin (testszagot bocsájtanak ki) és ekrin (verejtéket választanak ki) mirigy található. A dezodorok mindössze a kellemetlen illatot nyomják el. Ezzel szemben az izzadásgátlók mechanikusan elzárják a mirigyek csatornáit, melyek éppen este illetve éjszaka nem működnek. Amikor az izzadásgátlótól elszíneződik a ruha, azért történik, mert tusolást követően az enyhén nedves bőrön pillanatok alatt lemosódik, a bőrön nem szívódik fel és nyomot hagy a ruhán, ugyanakkor hatástalanná válik.

Tipp: abban az esetben, ha mégis reggel akarod az izzadásgátlót használni, fürdést/tusolást követően töröld meg alaposan száraz törölközőkendővel a hónalj tájékát, majd szárítsd meg hajszárítóval is. Csak ezt követően használd az izzadásgátlót. Napközben semmiképp ne vigyél fel még egy réteget kedvenc antiperszpiránsodból, kizárólag az esti tusolást követően, majd reggel ismét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: