2011-12-16 16:26:10• hírek • szatmar.ro

Nyak- és vállizomlazítás

Napjainkban, amikor egyre több időt töltünk számítógép előtt ülve, a helyes testtartás kialakítása az egyik legsürgetőbb megoldásra váró problémává vált.

Tévedés azt hinni, hogy a helyes testtartás kizárólag ülés közben lényeges, ugyanolyan fontos járás és fekvés közben is. Ne feledjük, hogy testtartásunkkal is kommunikálunk. Nemcsak a nőknek, hanem a férfiaknak is figyelniük kell arra, hogy a hát kiformált és szép legyen. Ennek érdekében akár a munkahelyen is elvégezhetjük a következő gyakorlatot. Álljunk fel az íróasztaltól, álljunk kis terpeszállásba úgy, hogy a lábfejek kifelé álljanak, miközben húzzuk ki a vállunkat annyira, amennyire csak tudjuk. Összpontosítsunk a levegővételre is, lélegezzünk mélyen úgy, hogy a hasunk is megfeszüljön. Majd kilégzéskor a hasizmokat ernyesszük el, ezzel egyidőben feszítsük hátra a karunkat, az ujjainkat pedig tárjuk szét. A gyakorlatot ajánlott naponta három-öt alkalommal elvégezni.

Tipp: abban az esetben, ha már enyhe fejkörzésnél is azt észleljük, hogy a nyakunk recseg-ropog, biztosak lehetünk abban, hogy megkezdődött a csontjaink elmeszesedése. Nem kell azonnal pánikba esni, hiszen a korai felismerés szakaszában a folyamat megállítható, ugyanakkor ajánlott naponta több alkalommal is fejkörzést végezni. A napi megfeszített munkatempót követően jöhet egy kis otthoni lazítás, mivel a meleg vizes fürdő kellőképpen ellazítja a görcsbe rándult idegeket, és a vérkeringést is lelassítja. Végezetül kérjük meg partnerünket, hogy részesítsen aromaterápiás gyógymasszázsban.

A kellemes lazulást követően biztosak lehetünk abban, hogy másnap a közérzetünk jóval kellemesebb lesz.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: