2010-12-14 12:53:12• hírek • Szatmar.ro

Karácsony fapusztítás nélkül

A Polgármesteri Hivatal kiültetné és gondját viselné azoknak a visszaültethető karácsonyfáknak, amelyeket nincs hová tegyék a tulajdonosok a karácsonyi ünnepkör lejárta után.

A jelképek igen fontos szerepet töltenek be az emberek életében, így nem meglepő, ha a legtöbben úgy gondolják, nem lehet szép az ünnep karácsonyfa nélkül. Ennek e régi szokásnak azonban igen súlyos hátulütője is van, hiszen elképzelhetjük, hogy hány fenyőfát vágnak ki ilyenkor. Amint arról már portálunkon beszámoltunk, Szatmárnémetiben, főleg a piacok környékén kisebb erdőket árusítanak.

Van azonban többféle környezetbarát megoldás is, amelyek segítségével meg lehet menteni a fák életét. Manapság minden nagyobb boltban lehet már műanyag karácsonyfát kapni, azonban ez csak távolról néz ki igazinak, és a házban csak légfrissítővel lehet előidézni a fenyő illatát. Nem kell feltétlenül műfához folyamodniuk azoknak, akik szeretnének valami környezetkímélőbb megoldáshoz folyamodni.

Lehet kapni ugyanis visszaültethető karácsonyfát. Ezeket cserépben lehet kapni, így nem szárad el, a karácsonyi időszak alatt végig friss fenyőillatot áraszt, és ráadásul porszívózást is mellőzni lehet, hiszen nem hullnak a tűlevelek.

Felmerül azonban a kérdés, hogy mit tehetnek a karácsonyfákkal az ünnepek lejártakor azok a személyek, akik nem kertes-házban laknak, és nincs hová kiültetniük az ünnepi kelléket. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala a karácsonyi időszak után egy akciót szervez, amikor is összegyűjtik ezeket a cserepes fenyőket azoktól, akik ezt igénylik, és elraktározzák addig, amíg az időjárási viszonyok optimálisak lesznek a kiültetésre. Ez tavasszal történik meg, amikor is a tulajdonosok jelenlétében közterületekre kiültetik ezeket. A fák természetesen megkapják a kellő gondozást.

Akik igénylik ezt a szolgáltatást, a Polgármesteri Hivatal Közterületrendezési Osztályán tehetik le írásban kérésüket és adhatják meg azt a címet, ahonnan el kell szállítani a fát, ugyanakkor a hivatal honlapján (www.satu-mare.ro), jobb oldalon található Vendégkönyv rovatban is jelezni lehet.


A hivatal tavasszal kiülteti a fákat
A hivatal tavasszal kiülteti a fákat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: