2010-10-05 16:31:21• hírek • mti

Iszapömlés: Románia is óvatos

Romániában is folyamatosan figyelemmel kísérik a folyóvizek minőségét a kolontári iszapömlést követően - közölte kedden a román környezetvédelmi minisztérium.

A szaktárca közleménye szerint a következő huszonnégy órában Románia területén a folyóvizek szennyezettsége nem fogja meghaladni a megengedett értékeket az iszapömlés miatt. Borbély László romániai környezetvédelmi miniszter felvette a kapcsolatot az illetékes magyar hatóságokkal, amelyek arról biztosították, hogy a Duna romániai szakaszát jelenleg nem veszélyezteti a szennyezés - olvasható a szaktárca közleményében.

Dorin Gavril, a romániai Krassó-Szörény megyei vízgazdálkodási hivatal igazgatója az Agerpres román hírügynökségnek elmondta, hogy szakértők szerint esetleg egy hét múlva érkezhet Romániába a Dunán keresztül a szennyezett víz, de tekintettel arra, hogy a román határig 720 kilométer van, a szennyezés koncentrációja várhatóan jóval alacsonyabb lesz a magyarországi értékekhez képest.

A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (MAL Zrt.) Ajka melletti tározójából hétfőn mintegy egymillió köbméternyi mérgező, maró hatású vörösiszap ömlött ki gátszakadás miatt.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: