2018-08-06 11:58:16• hírek • Oszkó Viktória

Az iskolakezdésre már modern fűtésrendszer várja a Refi diákjait

Póti Eduárd, a Református Gimnázium igazgatója még a tanév végén számolt be arról portálunknak, hogy a szokásokhoz híven idén sem maradnak el az iskola épületét érintő korszerűsítési munkálatok.

Elmondta, minden nyári szünetben igyekeznek pótolni azokat a hiányosságokat, amelyekre év közben esetlegesen nincs idő, vagy amelyek normál esetben zavarnák az oktatás menetét.


A Refiben az előkészítő, az ötödik és a kilencedik osztályok termei azok, amelyeket feltétlenül ki szeretnének festeni, hogy a következő tanévre készen álljanak az átadásra, de általánosságban elmondható, hogy a mellékhelyiségeket és a padlót is ilyenkor toldozzák-foldozzák.


Az igazán jelentős munkálatok zöme is elkezdődött végre: a gimnázium célja az, hogy korszerűsítse a fűtésrendszert, hiszen a csövezés és a vezetékek is már régiek, elavultak. Nem csupán részleges modernizálási kísérletről van szó, ha minden a tervek szerint halad, iskolakezdésre egy teljesen jól működő, a modern elvárásoknak megfelelő, biztonságos fűtésrendszerrel ellátott oktatási intézmény várja majd vissza a diákokat.


A kivitelező cégek komplex munkafolyamatokba fogtak, először el kell távolítaniuk a régi fűtőtesteket, a csöveket és más elavult tartozékokat, utána tudnak csak hozzáfogni az új rendszer kiépítéséhez.


Az iskola vezetősége igyekszik úgy ütemezni a kivitelezést, hogy az a tanév kezdetére lehetőleg lezáruljon, a gyerekek pedig zavartalan körülmények között kezdhessék meg a tanulást. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: