2007-12-20 12:04:00• hírek • István Löchli

Az írók sztrájkja miatt veszélybe került az Oscar-gála

 Az írók sztrájkja miatt könnyen veszélybe kerülhet az Oscar- és a Golden Globe-gála is.
A hollywoodi írók sztrájkja miatt könnyen veszélybe kerülhetnek a filmvilág legnagyobb presztízzsel bíró díjátadó rendezvényei, az Oscar- és a Golden Globe-gálák.

A Writers Guild of America-t (WGA) kérték, engedje meg a munkát beszüntető tagjainak, hogy forgatókönyvet írjanak a világszerte hatalmas érdeklődéssel kísért ceremóniák számára, ám az írókat tömörítő szervezet kategorikus nemmel felelt.

A írók szakszervezetétől származó információk alapján a producerek részéről érkező kérést hétfőn utasították el. Abban az esetben, ha hozzájárultak volna, a WGA tagjai szabadon írhattak volna forgatókönyvet a két gála számára. Ehelyett azonban a hírek szerint sztrájkőrséget készülnek állítani mind a január 13-án megrendezésre kerülő Golden Globe-hoz, mind a február 24-i Oscarhoz, amennyiben a szerzői jogdíjak miatt kialakult sztrájkhelyzetben nem jutnak közös nevezőre a jövő hónapig. A WGA-hoz való szolidaritásként számos olyan A-listás sztár is, mint Tom Wilkinson vagy James McAvoy bojkottálni készülnek a gálákat. A feltételezések szerint a visszautasítás része az írók stratégiájának, amelynek célja az, hogy visszakényszerítsék a producereket a tárgyalóasztalhoz, miután – amint arról a danubius.hu is beszámolt – a korábbi megbeszélések kudarccal végződtek. A hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja november 5-én kezdődött, miután a WGA és az Alliance of Motion Picture and Television Producers nem tudott új megállapodást nyélbe ütni – a régi októberben járt le.
 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: