2015-04-13 08:03:24• hírek • Szatmár.ro

Az irodalmi kör követendő hagyomány

A Szatmár Megyei Múzeumban a posztmodern ars poeticák tematikai és műfaji sajátosságairól tartottak kerekasztal megbeszélést.

Az első körben Elek György és Sütő Tamás vallottak arról, hogyan értelmezik a költészet korunkbeli szerepét. A második körben ugyanők egy-egy költői hitvallást rögzítő versüket olvasták fel.

A hozzászólások során Gál Gyöngyi magyar szakos tanfelügyelő, a LiterArt egyesület elnöke beszélt napjaink költészetének érték- és formaváltásairól. Baricz György franciatanár és Kereskényi Sándor irodalomtörténész világirodalmi példákkal illusztrálta a legújabb költészet útkeresését.

Gáll Emese magyartanárnő kedvenc versének bemutatásával példázta a posztmodern költészet ars poetica-igényét. Szejke Dóra és Szkapinyák Szilárd, a Hám János liceum diákjai, saját versélményeikről számoltak be.

Befejezésképpen a jelenlévők leszögezték, hogy szükség van egy városi szinten működő irodalmi körre, amely egyfajta szellemi műhelyt teremtene az itteni kisebbségi irodalmárok számára, és megkönnyítené a nemzedékek közötti kulturális kommunikációt is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: