2016-09-06 16:17:26• hírek • Szatmar.ro

Az irgalmasság útja - még lehet jelentkezni

Nepomuki Szent János sírját és a pálos rend központját is meglátogatják az október 5. és 9-e között, Csehország és Lengyelország katolikus szempontból legfontosabb helyeit felkereső zarándokok.

Az irgalmasság rendkívüli szentévében a legérdekesebb zarándoklatnak ígérkezik a Csehországot és Lengyelországot célba vevő út. A Szatmári Római Katolikus Püspökség szervezésében ugyanis a zarándokok eljutnak a Szent Fausztina ereklyéit őrző Isteni Irgalmasság-bazilikához is. Fausztina nővér magán-kinyilatkoztatásaiban, látomásaiban párbeszédet folytatott Jézussal, melyben - a nővér naplója alapján - Jézus kérte, hogy a húsvét utáni első vasárnap legyen az isteni irgalmasság napja. Szent II. János Pál pápa 2000. április 30-án hirdette ki az isteni irgalmasság ünnepét az egész világra, ugyanezen a napon szentté avatták a nővért.

A zarándokút azonban számos más érdekességet is magában rejt. Október 5-én Prágába érnek, Szent Vitus és Nepomuki Szent János, Szent Vencel és Szent Adalbert sírjánál imádkozhatnak. Megtekintik a Szent György bazilikát, és persze az óvárost, az arany utcát, sétálnak a Károly-hídon át a Vencel-térre, hajózhatnak a Moldván. A második napon Sziléziába utaznak, pénteken Czestochowa-ba, a pálos rend központjába, majd Varsóba és egyebek mellett felkeresik a legfontosabb székesegyházakat és bazilikákat. A szombati nap Krakkóban telik majd, vasárnap pedig megtekintik az említett Isteni Irgalmasság Bazilikát. A zarándokút igen gazdag lesz programokban és látnivalókban, ezért csak az éjjeli órákban térnek majd haza.

Az útra szeptember 12-ig lehet jelentkezni a Szatmári Római Katolikus Püspökségen, az 1. Decembrie 1918 utca 2-es szám alatt. További információt kérhetnek telefonon, a 0261 714955, a 0261 716451 és a 0744 483444-es számokon hétköznaponként reggel 8 és délután 4 óra között, Mekker Enikő szervezőnél. Részletes leírást találnak az útról a szatmariegyhazmegye.ro oldalon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: