2016-06-23 02:01:45• hírek • MTI

Az írek és a belgák hazaküldték Ibráékat

Írország válogatottja 1-0-ra legyőzte az olasz csapatot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szerdai játéknapján, az E csoport utolsó fordulójában. Az olaszok csoportelsőként, míg az írek -harmadikként léptek tovább a nyolcaddöntőbe. A második helyen Belgium végzett, amely  1-0-ra nyert a svéd csapat ellen.

Nagy elánnal kezdtek a svédek, Berg akár már az 5. percben vezetést szerezhetett volna, de kilenc méterről, középről leadott lövését Courtois védte. Pár pillanattal később viszont már Lukaku veszélyeztetett a túloldalon, azután pedig magukra találtak a belgák, kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. A 25. percben de Bruyne lőtt 20 méterről a svéd kapura Hazard lekészítése után, egy perc elteltével pedig Ibrahimovic próbálkozott hasonló távolságról. Közvetlenül a szünet előtt nagy gólszerzési lehetőséget hagyott ki a belga válogatott, balról ívelt középre de Bruyne, az előrehúzódó Meunier pedig öt méterről centikkel csúsztatott a bal kapufa mellé.

A szünet után is kiegyenlített játék folyt a pályán, a belgák ugyan jóval többször kísérleteztek kapura lövéssel és több szögletet is végezhettek el, de a svédek is vezettek támadásokat, a labdabirtoklás pedig nagyjából egyenlő volt. Ezzel együtt a 66. percben de Bruyne távoli lövése jelentett veszélyt a svéd kapura, majd a 73.-ban Lukaku lépett ki, de szorongatott helyzetben nem tudta átemelni a labdát a kivetődő Isakssonon. A 76. percben Ibrahimovic 27 méterről leadott szabadrúgását kellett védenie a belga kapusnak, s később is volt nagy helyzetük a svédeknek, melynél de Bruyne a gólvonalról fejelte ki a labdát -, végül azonban Nainggolan nagyszerű lövése döntötte el a mérkőzést.

A svéd válogatott kiesett, Zlatan Ibrahimovic pedig utoljára szerepelt a nemzeti együttesben.

A másik meccsen az előző kontinenstornán ezüstérmes olaszok szövetségi kapitánya, Antonio Conte a biztos csoportelsőség tudatában nyolc helyen változtatott kezdőcsapatán, amelyben csak Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli és Alessandro Florenzi maradt az előző találkozóhoz képest.

Az első nagy helyzet az írek előtt adódott, de a 10. percben Hendrick centikkel a kapufa mellé lőtt, majd a 21. percben Murphy fejesét Sirigu védte. A továbbjutásért küzdő írek letámadták és beszorították ellenfelüket, a 32. percben Duffy fejelt fölé, a másik oldalon pedig Ciro Immobile lövése ment a kapufa mellé a 43. percben. A szünet előtt Bernardeschi a tizenhatoson belül fellökte McCleant, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

Az 53. percben Simone Zaza lövése ment a keresztléc fölé. A második félidőben némileg kiegyenlítettebb volt a játék, de eleinte ekkor is az íreknek voltak nagyobb helyzeteik. A 77. percben a csereként beállt Insigne a kapufát találta el, a 84. percben McGeady és Hoolahan is elhibázott egy lehetőséget, de egy perccel később Robbie Brady megszerezte a győztes gólt.

A csoportkör lezárultával kialakult a nyolcaddöntők programja:
június 25., szombat:
Svájc-Lengyelország, Saint-Étienne 16.00
Wales - Észak-Írország, Párizs, Parc des Princes 19.00
Horvátország-Portugália, Lens 22.00

június 26., vasárnap:
Franciaország-Írország, Lyon 16.00
Németország-Szlovákia, Lille 19.00
MAGYARORSZÁG-Belgium, Toulouse 22.00

június 27., hétfő:
Olaszország-Spanyolország, Párizs, Stade de France 19.00
Anglia-Izland, Nizza 22.00

E csoport, 3. forduló:
Belgium-Svédország
1-0 (0-0)
Nizza, Stade de Nice, 34 011 néző, v.: Felix Brych (német)
gólszerző: Nainggolan (84.)
sárga lap: Meunier (30.), Witsel (45+1.), illetve Ekdal (33.), Johansson (36.) 
Belgium: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Nainggolan, Witsel - Carrasco (Mertens, 71.), De Bruyne, Hazard (Origi, 93.) - Lukaku (Benteke, 87.)
Svédország: Isaksson - Lindelöf, Johansson, Granqvist, Olsson - Larsson (Durmaz, 70.), Ekdal, Källström, Forsberg (Zengin, 82.) - Berg (Guidetti, 63.), Ibrahimovic

Írország-Olaszország 1-0 (0-0)
Lille, 44 268 néző, v.: Ovidiu Hategan (román)
gólszerző: Brady (85.)
sárga lap: Long (39.), Ward (73.), illetve Sirigu (39.), Barzagli (78.), Zaza (89.), Insigne (91.)
Írország: Randolph - Coleman, Duffy, Keogh, Ward - Hendrick, McClean, McCarthy (Hoolahan, 77.), Brady - Murphy (McGeady, 70.) - Long (Quinn, 90.)
Olaszország: Sirigu - Barzagli, Bonucci, Ogbonna - Bernardeschi (Darmian, 60.), Sturaro, Motta, Florenzi, De Sciglio (El Shaarawy, 82.) - Zaza, Immobile (Insigne, 75.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: