2011-08-09 11:31:05• hírek • MTI

Az ipari termelés 7,7 százalékkal nőtt

Az első félévben a feldolgozóipar 8,3 százalékkal, a kitermelés 6,9 százalékkal, a villany- és hőenergia szektor pedig 5,4 százalékkal növelte kibocsátását. Júniusban is növekedést jelez a statisztika: az ipari termelés 3,2 százalékkal bővült a tavalyi júniusi értékhez képest.

Az ipari termelés növekedése azonban júniusban megtorpant. A  szezonális kiigazítással 2,2 százalékkal csökkent a termelés májushoz képest, miután a villamos- és hőenergia szektorban 3 százalékos visszaesést regisztráltak, a feldolgozó ipar 2,2 százalékkal zsugorodott, a kitermelő ipar pedig 1,7 százalékkal csökkent.

A statisztikai hivatal kedden ismertetette a román kereskedelmi mérleget is. E szerint a kereskedelmi mérleg hiánya 7 százalékkal, 4,5 milliárd euróra csökkent az első félévben, miután a kivitel gyorsabban nőtt, mint a behozatal.
A kivitel értéke az első hat hónapban elérte a 22 milliárd eurót, ami 28,2 százalékos növekedést jelent a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Az import 20,4 százalékkal nőtt, és elérte a 26,5 milliárd eurót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: