2018-01-12 05:42:17• hírek • Agerpres.ro

Az internetezők nem figyelnek oda a jelszavakra, könnyen feltörhetik őket

Az internet-felhasználók több mint fele nem őrzi biztonságos helyen felhasználói jelszavait, egynegyedük pedig leírja őket egy jegyzettömbbe - derült ki a Kaspersky Lab csütörtökön közzétett tanulmányából.

A megkérdezettek 51%-a elismeri, hogy nem biztos helyen őrzi a felhasználói jelszavakat, 23 százalékuk pedig azt nyilatkozta, hogy leírja egy jegyzettömbbe, ami veszélyezteti adataik biztonságát.

Ugyanakkor a felhasználók 10 százaléka minden felületen azonos jelszót használ, abból a meggondolásból, hogy akkor nem áll fenn a veszélye annak, hogy valamelyiket elfelejti. A Kaspersky Lab szakemberei szerint ez nem szerencsés megoldás, mert ebben az esetben, ha egy kibernetikai bűnöző megszerzi a jelszót, mindenhová szabad hozzáférése lesz.

A válaszadók 17 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt egy évben feltörték internetes fiókját, vagy érezte ennek veszélyét. A leggyakrabban az e-mail fiókokat törik fel (41%), ezt a szociális média (37%) és a bankszámlák (18%) követik - derül ki a tanulmányból.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: