2020-05-27 07:49:08• hírek • MTI

Az interneten, ingyenesen publikálja új mesesorozatát J.K. Rowling

Egy új, a Harry Potter-sorozattól teljesen független mesesorozattal jelentkezett kedden J.K. Rowling brit írónő, a The Ickabog című könyv első részlete máris elérhető az interneten, ahol ingyenesen lesz hozzáférhető az egész történet.

A 54 éves bestsellerszerző több mint tíz éve saját gyermekei számára, esti meseként fogalmazta meg az egyetlen más művéhez sem köthető, „az igazságról és a hatalommal való visszaéléséről” szóló, egy képzeletbeli országban játszódó tündérmesét, amelynek témái „időtlenek, és érvényesek lehetnek bármely korban, bármely országban”.


A gyermekkönyv első két fejezetét kedden délután publikálták egy külön e célra létrehozott internetes oldalon, ahol július 10-ig hétköznapokon részletekben a teljes művet közzéteszik.


Az írónő azt mondta, a történet közzétételével valami jót akart tenni a gyerekekkel a mostani „különös, nyugtalanító” időszakban, a tündérmese célja lehetővé tenni az „álmodozást” a kijárási korlátozások idején. Az újonnan publikált történet később nyomtatott és elektronikus formában is, több nyelven megjelenik. A majdani bevételből a járvány által leginkább sújtott közösségeket segítik.


A kis olvasók számára Rowling képfestőversenyt hirdetett, az alkotásokkal a közösségi médiában lehet pályázni #TheIckabog címszó alatt, a legjobb rajzokat a nyomtatott könyvben teszik közzé illusztrációként. J.K. Rowling főművét, a hétrészes Harry Potter-regényfolyamot 80 nyelvre fordították le és 500 millió példányban adták el a világon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: