2010-04-14 16:13:26• hírek • MTI/dpa

Az internet gyilkol?

Egy 14 éves lány anyját szúrta le azért, mert a szülő korlátozni akarta a világhálón töltött időt.Az anya vérben fürdő holttestére a lány apja és 12 éves öccse talált rá. A nő felsőtestén több késszúrás nyoma volt - számolt be a bécsi rendőrség szerdán. A bűncselekmény előző nap történt, a rendőrség késő este mobiltelefonja alapján talált rá a tinédzserre, akit nem sokkal később őrizetbe is vettek.

A lány elmondása szerint már régóta vitáztak 37 éves anyjával. A kamasz kedden az iskolából hazaérve leült a számítógép elé, majd internetezni kezdett. Anyja ezt nem nézte jó szemmel, elparancsolta gyerekét a géptől. Emiatt tettlegességig fajuló vita robbant ki közöttük. Miután némileg elültek a kedélyek, az anya a fürdőszobába, a lány a konyhába ment. Ott kést ragadott, majd többször megszúrta anyját. Állítása szerint nem akarta megölni - közölte a rendőrség.

A tinédzser ellen emberölés miatt emelnek vádat, a családdal pszichológus foglalkozik. Az oroszországi Tuapséban kalapáccsal ütötte agyon apját egy tizennégy éves fiú, mert szülei eltiltották kedvenc számítógépes játékától. A gyerek legalább két, fejre mért ütéssel oltotta ki alvó apja életét.

"A szülők a fegyelmezés eszközeként elvették a számítógép billentyűzetét a fiútól, miután egy héten át szinte egyfolytában csak játszott" - közölte Inna Birjukova, a helyi rendőrség szóvivője. A szörnyű tett nyomán az anya félelmében visszaadta a billentyűzetet a gyereknek, aki ismét letelepedett a géphez, órák hosszat játszott, majd elaludt.


Az internet miatt gyilkolt
Előbujhatnak gyilkos ösztönök az Internet miatt?


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: