2008-10-05 20:13:21• hírek • Csenteri Judit

Rengeteg a német befektetés

Néhány napja Németország nemzetközi napját ünnepelték, amely alkalomból a hazai újságokban cikkek jelentek meg arról, mekkora a Romániába érkező németországi befektetések nagysága.

Mint kiderült, a Romániába érkező külföldi befektetések toplistáján Németország a második helyet foglalja el.

Jelenleg az ország gazdaságán belül több, mint 14 ezer német tőkével rendelkező cég fejti ki tevékenységét, a befektetések összértéke pedig meghaladja az 1,75 milliárd eurót.

A németországi vállalatok szinte minden gazdasági szektorba befektettek már, de a legjelentősebbek az iparba, a kis- és nagykereskedelembe, a kutatás-fejlesztésbe, valamint szállítási- és a mezőgazdasági szektorba érkeztek.

Területileg ezek a befektetések leginkább az ország nyugati részét célozták meg, itt is elsősorban Temesvárt és Aradot. Mint legfontosabb befektetőket pedig, egyrészt az E.on energetikai vállalatot lehetne megemlíteni, amelyik 2005 óta látja el gázzal az ország északi részét és ebben az évben vásárolta fel az Electrica Oltenia-t is. Megemlíthetjük továbbá a Holcim cementet gyártó vállalatot is, s más nagyvállalatok mellett a Metrot és a Kauflandot.

A fentebb említett és más nagy vállalatok révén 1,75 milliárd euró németországi befektetés érkezett eddig Romániába, amely nagyság szempontjából az ausztriai vállalatok után a második helyet foglalja el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: