2011-10-08 07:14:30• hírek • MTI

Az ingatlanbefektetések elérhetik a 6 milliárdot

A Közép-európai ingatlanbefektetések 2,3 milliárd eurós harmadik negyedévi értéke azt vetíti előre, hogy a régióban történt ingatlanbefektetések az év végéig elérhetik a 6 milliárd eurót - közölte a Cushman & Wakefield az MTI-vel.

Miután a régióban eddig - három negyedév alatt - 4,6 milliárd euró volt a befektetés, valószínűnek tűnik a 6 milliárd elérése.
A harmadik negyedév adatai szerint az egyes országokban a következőképp alakult a befektetések összege: Csehország 1,18 milliárd euró, Lengyelország 864 millió, Magyarország 197 millió,  Románia és Szlovákia kevesebb mint 100 millió euró.

A befektetők érdeklődése az irodák felől visszatért a kiskereskedelem felé. Az idén eddig a kiskereskedelmi ingatlan befektetések összege 1,88 milliárd euró, míg az irodapiacon történt befektetések összege 1,7 milliárd euró volt. A befektetési kedv ebben az évben az ipari ingatlanok iránt is megnövekedett, a tavaly ilyenkor mért 205 millió euróhoz képest jelenleg 641 millió eurót tesz ki.

A régióba legtöbbet befektető társaságok a következők: CA Immo, AEW Europe, Atrium, Unibail-Rodamco, Deka, Union, Invesco, Heitman, ECE and Meyer Bergman.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: