2016-03-10 15:22:42• hírek • Kocsis Zoltán

Az informatikusok a legkomolyabbak...

Csütörtökön a választott tantárgyak vizsgájával véget ért a próbaérettségik sora. Szatmár megyében az előző napi 466 hiányzóhoz képest ezúttal jóval kevesebben, „mindössze" 163-an nem tartották fontosnak a megjelenést - egy olyan vizsgán, amelynek eredménye sehol nem számít.

A jelek szerint azonban az informatikusok (legalábbis azok, akik e tárgyból kívánnak érettségizni) még egy ilyen vizsgát is képesek komolyan venni: a 157 feliratkozott diák közül csak egy maradt távol. Szintén csak egy diák hiányzott a közgazdaságból és pszichológiából érettségizni készülők közül - igaz, belőlük összesen 18, illetve 12 van.

Talán pszichológiai esettanulmányt lehetne írni abból, hogy a skála másik végén miért a „biológusok" és a földrajzosok vannak: előbbiek közül 790 diákból csak 725, utóbbiak közül pedig 944 fiatalból csak 870 ragadt tollat és papírt csütörtökön. Ha az arányokat veszük figyelembe, akkor a logika érettségire készülők voltak a legtrehányabbak, hisz közel felük meg sem jelent - 7-ből csak négyen ültek be a padok közé. Logikus, mondhatjuk, ha egyszer a vizsga jegye sehol nem számít.

Az említett tantárgyak mellett próbaérettségiztek csütörtökön kémiából (85-ből 77-en jelentek meg), fizikából (46-ból 38-an jelentek meg) és filozófiából (46-ból 44-en jelentek meg).

Elgondolkodtató az is, hogy szerdán a kötelező tantágyak próbaérettségijén nem csak a végzősök, de a XI-esek is részt kellett vegyenek - ez magyarázza a hiányzók számának drasztikus csökkenését is.

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint a vizsgáztatás során semmi rendkívüli nem történt, senkit nem kellett kizárni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: