2015-06-08 14:19:53• hírek • Szatmár.ro

Az információk elakadnak Bukarestben

A Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács (SZÁMIT) a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesülettel (SZAFKE) szoros partneri viszonyban készítette el az elmúlt hónapban azt a felmérést, amely szükségesnek bizonyult az őszi stratégiájuk kialakításához - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

A Communitas Alapítvány idén kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra, hiszen Kolozsvár nyerte el az Európa Ifjúsági Fővárosa címet. A megszokott ifjúsági pályázatok mellett külön lehetett pénzt lehívni nem csak kolozsvári szervezeteknek arra, hogy ezt az egész éves projektet népszerűsítsék más megyékben is. Szatmár megye azon kevesek közé tartozik, ahol az ifiszervezetek éltek a lehetőséggel. Egy ilyen pályázat volt a „Kolozsvár 2015 a mienk is!"elnevezésű is, amely eredetileg mindössze arról szólt, hogy fiatalok fiatalokhoz juttatták el a köreikben nagy népszerűségnek örvendő matricát, ám időközben az egyesület és a SZÁMIT úgy döntött, hogy ezt a lehetőséget megtoldják egy kisebb felméréssel.

Kiderült, hogy a felmérést kitöltő valamivel több mint 300 fiatal közül elenyészően vettek részt bármilyen EU-s támogatottságú ifjúsági cserén, táborban vagy képzésen, de még ennél is siralmasabba helyzet, ha a hozzájuk eljutó információról van szó. S ebben nincsen különbség az internetnek köszönhetően vidéki és városon élő fiatalok között. „Romániában eléggé gyerekcipőben jár az információátadás folyamata, szemben például Magyarországgal, ahol minden megyében több olyan pont is van, ahol azért dolgoznak, hogy eljussanak az információk a fiatalokhoz az unió kínálta lehetőségekről" - mesélte Őri-Pákay Franciska, a SZÁMIT elnöke, aki azt is elmondta, hogy ősztől egy középiskolákat érintő információs körutat készítenek elő, hogy minden információ eljuthasson a célközönségéhez, s azok ne akadjanak el Bukarestben, ahová központosították azokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: