2010-06-22 11:58:24• hírek • mti/reuters

Az indított szülés veszélyei

Az először szülő nők közül azoknál, akiknél elindítják a szülést, kétszer nagyobb lehet a kockázata annak, hogy a szülést császármetszéssel kell befejezni, mint azoknál, akik természetes módon vajúdnak.

Amerikai kutatók tanulmányukban, amely az Obstetrics and Gynecology című szakfolyóirat júliusi számában jelenik meg, összesen 7800 első szülés adatait összegezték.

A vizsgálatba bevont nők 44 százalékánál indították el a szülést, náluk kétszer gyakrabban került sor császármetszésre, mint természetesen vajúdó kismama társaiknál. A kutatók becslése szerint az összes elvégzett császármetszés 20 százalékáért a rosszul végződött szülésindítás volt felelős.

A császármetszés - különösen a tervezett műtét - általában biztonságos eljárás, ám hosszabb a felépülési idő utána, mint a hüvelyi szülést követően. Bizonyos kockázatokat is hordoz, például vérrögképződés fordulhat elő, a műtéti terület és a méhnyálkahártya elfertőződhet, illetve a babáknál légzési problémák léphetnek fel.

Mint Deborah B. Ehrenthal kutatásvezető elmondta, a szülés indítása egyes esetekben mégis ajánlott, például akkor, ha a terhesség túllépett a 41. héten.

szülés előtt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: